Βουλωμένη λεκάνη

Βούλωσε η λεκάνη τι να κάνω

Εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας έχει βουλώσει, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να την ξεβουλώσετε μόνοι σας.

1. Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο

Ένας έμβολος είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας. Βάλτε το έμβολο πάνω από την τρύπα της αποχέτευσης και πιέστε το προς τα κάτω και προς τα πάνω με γρήγορες κινήσεις. Το νερό και ο αέρας θα δημιουργήσουν ένα κύμα πίεσης που θα βοηθήσει να ξεβουλώσει η λεκάνη.

2. Χρησιμοποιήστε ένα χημικό καθαριστικό αποχέτευσης

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να βοηθήσουν να διαλύσουν τα βουλώματα που προκαλούνται από λίπη, σαπούνι ή άλλα υλικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να χρησιμοποιήσετε το χημικό καθαριστικό.

3. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμο

Εάν ο έμβολος ή το χημικό καθαριστικό αποχέτευσης δεν λειτουργήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμο. Τοποθετήστε το σύρμο στην τρύπα της αποχέτευσης και κάντε κινήσεις προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να προσπαθήσετε να ξεμπλοκάρετε το βουλωμα.

4. Καλέστε έναν υδραυλικό

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω μεθόδους και η λεκάνη σας εξακολουθεί να είναι βουλωμένη, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Εδώ είναι μερικές πρόσθετες συμβουλές για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας:
  • Μην ρίχνετε χαρτί υγείας στην τουαλέτα. Το χαρτί υγείας είναι σχεδιασμένο να διαλύεται στο νερό, αλλά μπορεί να κολλήσει στην αποχέτευση εάν ρίξετε πάρα πολύ.
  • Μην ρίχνετε λάδια, λίπη ή σαπούνι στην τουαλέτα. Αυτά τα υλικά μπορούν να σκληρύνουν και να προκαλέσουν βουλώματα.
  • Μην ρίχνετε υγρά αντικείμενα στην τουαλέτα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής ή σκουπίδια. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να κολλήσουν στην αποχέτευση και να προκαλέσουν βουλώματα.